Alweer een nieuwe maand! Je hebt vast net zoals ik plannen, ideeën uitgewerkt en de wens om met je bedrijf te groeien. Nieuwe relaties te ontmoeten en je kijkt uit naar uitdagende opdrachten.

Maar je hebt maar twee handen en nu al zoveel te doen! Je kunt het niet meer alleen aan. Je moet zo veel en je wil ook zo veel, want je wil vooruit! En dan is de eerste maand van dit jaar alweer geweest.

 Naast het normale werk met jouw klanten moet je van jezelf ook nog mails versturen, een nieuwsbrief schrijven, bloggen, je website en je online academie bijhouden, je administratie bijhouden, openstaande betalingen oppakken, je belastingaangiften doen, zorgen dat je klanten tevreden zijn en blijven, gesprekken voeren met potentiële klanten. Daarnaast wil je ook je eigen vaardigheden blijven ontwikkelen. Jouw werkweek bestaat uit meer dan 40 uur!!!

 Je doel voor 2022 was verandering, want je hebt ook nog een privé leven. Een partner en misschien zelfs kids, die graag tijd met jou willen doorbrengen.

 

Herken jij jezelf hierin?

Dan is het dus echt tijd voor actie. Want als je niets verandert, dan sta je begin 2023 nog steeds daar waar je nu ook staat.

 Ik zie collega ondernemers de beslissing nemen om met een business coach van start te gaan. In de overtuiging dat de business coach de oplossing biedt. In werkelijkheid is dit natuurlijk niet hoe het gaat. Het traject is bedoeld om jou te helpen je ondernemerschap naar een next level te tillen. Het daadwerkelijk implementeren van de methode en de bijbehorende acties, is volledig jouw verantwoordelijkheid. Jij moet het dus doen!

 En die realisatie komt vaak te laat: wanneer de investering al is gedaan en je midden in het traject zit, of wanneer het traject net is afgerond en het tijd is om het geleerde toe te passen. Met als gevolg dat er weinig tot geen verandering plaatsvindt, omdat de situatie waarin je zat niet is veranderd.

Nu heb je 1001 nieuwe ideeën, maar niet genoeg tijd, energie en vaak ook niet voldoende (technische) kennis om je nieuwe plannen en de nieuwe methode daadwerkelijk te implementeren.

Zonde voor je investering en vooral ook zonde voor de groei van je bedrijf, want de groeipotentie is er.

 

Ontwikkelen EN implementeren

Met mijn jarenlange ervaring als ondernemer, virtual business- en implementatiemanager, gespecialiseerd in online marketing en strategie, weet ik hoe zwaar ondernemen is. Ondernemen is ontzettend leuk, uitdagend en vooral erg leerzaam. Maar alleen ondernemen kan stressvol zijn.

Om je bedrijf te laten groeien en door te kunnen schakelen naar de volgende groeifase, is een samenwerking echt nodig. En deze samenwerking moet op gelijkwaardige basis zijn. Net als werken met een business coach. Alleen dan is de samenwerking echt succesvol en kun je dus de beste resultaten realiseren.

Onze missie is dan ook om collega-ondernemers te assisteren bij het ondernemen en er samen voor te zorgen dat de onderneming klaar is voor de volgende fase.

Ik adviseer dan ook altijd om naast het volgen van een business coachingstraject, ervoor te zorgen dat je de capaciteit hebt om het geleerde, direct te implementeren. Een samenwerking met Online Business Growth is daar ideaal voor. Mijn team en ik zorgen er namelijk voor dat jouw toekomst visie werkelijk wordt, doordat we direct over gaan tot actie.

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan dan een adviesgesprek in.