Wat merk jij van het personeelstekort op de arbeidsmarkt?

Waar ik ook ben, overal zie ik de roep om personeel. In de etalage van de boutique, op de achterkant van een werkbusje, op de tafel van het restaurant. Er is op dit moment meer vraag dan aanbod!

 

En we merken het in ons dagelijks leven. Denk aan de rij buiten op Schiphol. Het niet op tijd aangeleverd krijgen van bestellingen. Personeel die extra diensten draaien, verantwoordelijk worden voor het uitvoeren van extra taken. Met als gevolg dat minder belangrijke taken blijven liggen.

 

Werkzaamheden die blijven liggen zijn vaak de taken die niet leuk zijn om te doen, maar wel gedaan zouden moeten worden. Ik zie het om mij heen gebeuren. Servicegericht werken vervalt, hygiënisch werken wordt minder gecontroleerd met alle gevolgen van dien.

 

Hoe het mij opviel?

Zaterdag heerlijk gewinkeld in Amsterdam. Bij de pashoekjes een lange rij, in de pashokjes mega veel stof en vuil in de hoekjes. Van de rij bij de kassa werd je ook niet vrolijk.

Op de terugweg nog even donuts mee voor thuis. Ik had via het digitale board besteld en stond op mijn bestelling te wachten.

Keek in de vitrine en helaas zag ik niet zo’n heel schone vloer. Veel oude kruimels en plak in de gleuven waar de platen met nieuwe donuts in geschoven waren. Er vlogen zelfs fruitvliegjes rond. Echt goed schoonmaken komt door drukte te vervallen. Thuis heb ik dus maar besloten om de donuts weg te gooien.

 

Ik ben als online ondernemer ook druk en liet wel eens privé werk liggen omdat het bedrijf voor ging. Gelukkig heb ik een topper die helpt in de huishouding waardoor het niet vies werd in huis. Als ik te drukke momenten had bleef bij mij het strijkwerk liggen. Zo’n klus die niet leuk is, maar wel gedaan moet worden. Ook had ik geen tijd om aan de kinderen te besteden. Dus besloot ik werk uit te besteden en ontstond het OBG team. Want je kunt tijdelijk werk laten liggen of minder goed uitvoeren, maar er komt een moment dat je moet besluiten dat er een blijvende oplossing nodig is.

 

Ben jij nu ook een ondernemer die werkzaamheden laat liggen die eigenlijk gedaan moeten worden?

Neem gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend strategiegesprek in. 

Wij assisteren je graag bij jouw marketing gerelateerde bedrijfswerkzaamheden, waardoor ook jij tijd krijgt om zakelijk en privé weer alles goed op de rit te krijgen.