Welk mailsysteem is het beste? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld.

Het beheren van e-mailmarketing kan met veel mailsystemen, maar niet ieder mailsysteem is geschikt voor jouw bedrijf, jouw e-mailmarketing. Hier kunnen wij dus niet altijd hetzelfde antwoord op geven, want voor de ene is systeem A het beste en voor de ander is systeem B het beste. Je is vooral belangrijk om goed te bekijken wat je met het systeem wil gaan doen. Nu maar ook op de langere termijn. Je wil groeien met je bedrijf en dan is het wel fijn wanneer ook het mailsysteem kan meegroeien.

Bij een nieuwe opdracht van ons zijn we in eerste instantie van start gegaan met het bestaande mailsysteem, maar liepen al snel vast op het segmenteren van de relaties. Het opmaken van funnels en ook over de lay-out van de mailings zelf waren we niet tevreden. We hebben het advies gegeven om toch over te stappen naar een ander systeem.  

Zelf ben ik fan van Autorespond helemaal in combinatie met de shop. Ideaal wanneer je een online leeromgeving hebt. Maar ook Mailblue (ActiveCampagne) is een van onze favorieten. Een fijn systeem als je echt serieus met je e-mailmarketing aan de gang wilt (deze gebruik ik zelf).

Maar wij werken bijvoorbeeld ook met een fysiotherapeut en zij verstuurt naar haar relaties 1 x per maand informatie en geen sales gerelateerde mails. Voor haar werkt MailChimp prima. 

Dus mijn tegenvragen zijn vaak: 

Wat wil je met een mailsysteem gaan doen (nu maar ook bij bedrijfsgroei)?
  A. Wil je informatie versturen?
  B. Sales gerelateerde mails versturen?
  C. Wil je actief met e-mailmarketing aan de gang?
Denk hierbij aan het inzetten van workflows / automations.
  D. Wil je een shop geïntegreerd hebben?
  E. Zoek je ook een CRM systeem?
  F. Wens je een directe koppeling met je online leeromgeving?
  G. Hoeveel relaties heb je op je lijst en wat is je doel qua toename van deze lijst?
  H. Kan het systeem meegroeien?

Ik benoem hier twee systemen die mijn persoonlijke voorkeur hebben.
Wanneer jij op de meeste vragen met ja antwoordt, dan adviseer ik om met Autorespond kennis te gaan maken. Heb je op D nee geantwoord, dan is autorespond nog steeds een top systeem, maar breng ook zeker een bezoek aan de site van Mailblue/ActiveCampagne.
Vaak maak je de keuze op basis van de prijs per maand, maar kijk vooral naar de prijs per aantal relaties. Want Autorespond lijkt in eerste instantie een investering, maar vergelijk eens vanaf 2500 relaties. Dus is jouw doel groeien laat je beslissing dan niet van de prijs afhangen. En als je alleen A belangrijk vindt, dan kun je alle mailsystemen kiezen. Want een mail of nieuwsbrief verzenden kan elk systeem. 

Kortom: wil je echt met e-mailmarketing aan de gang, wil jij bewust met de relaties op je lijst gaan werken, kies dan het mailsysteem dat bij jouw plannen past. Houd dus echt rekening met jouw groeiplannen en ambities en kies voor het systeem die het beste bij jouw bedrijf past.

Hulp nodig bij jouw keuze?
Stuur ons dan een berichtje. We helpen je graag.