In 2016 besloot ik te investeren in een business coach, want ik had het gevoel dat ik stagneerde met mijn bedrijfsgroei. Dus daar zat ik dan, met een groep van 15 collega ondernemers in zo’n interessant coachtraject waar je ontzettend veel leert en nieuwe strategieën ontdekt. Na iedere sessie bruiste ik van de nieuwe ideeën en zag ik kansen die ik direct binnen mijn bedrijf wilde toepassen. Mijn hoofd tolde soms alle kanten op.

Mijn werkboek schreef ik vol! Alle doelen die ik wilde bereiken werkte ik SMART uit en 9 maanden lang bouwde ik echt aan mijn bedrijf. Echt gave ideeën kwamen voorbij!
Mijn business coach was super trots op mijn behaalde resultaten en ook ik zag binnen mijn bedrijf groei ontstaan en had ik zelf assistentie nodig om deze groei te kunnen behouden en voort te zetten.

Na iedere live sessie kwamen van alle deelnemers de mooiste ideeën over tafel rollen en liepen we allemaal enthousiast de training uit en bleven we vaak daarna nog even om de plannen die we hadden gecreëerd te bespreken.

Maar de grootste valkuil van zo’n business coach traject is:

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Want tijdens zo’n traject kun je nog zoveel leren en zoveel willen veranderen. Maar als je vervolgens weer met je werkweek van start gaat en niet in actie komt om de gewenste veranderingen door te voeren of je blijft hangen in de technische obstakels, dan gebeurt er echt niets. Dat zag ik bij mijn mede studenten gebeuren. Zij hadden niet de tijd, niet de kennis en niet meer het geld (want ze hadden alles in het coach traject gestopt) om door te pakken.

Wil je echt groeien met je bedrijf dan moet je dus ook kijken naar Wie wat binnen jouw bedrijf kan gaan doen. Besteed uit dat wat jij zelf niet kan of wil doen. Blijf niet eigenwijs denken: “ik ga dat zelf wel doen” of “ik ga geen € 60,- per uur betalen om dit werk door een ander te laten uitvoeren”, want neem maar van mij aan dan kom je gewoon echt niet in actie of je komt onvoldoende in actie en blijft het gewenste resultaat uit.

Want echt neem maar van mij aan: zonder actie geen groei!

Natuurlijk is het even een stap om een samenwerking aan te gaan en ik zie veel ondernemers die denken geld te besparen door zelf alles te willen blijven doen en verliezen hierdoor veel tijd, maar vooral de energie om door te zetten en voor hun doelen te blijven gaan en vallen dan snel terug in hun oude gewoontes. En dan krijgen ze wat ze altijd kregen en dat willen ze nu juist niet meer.

Neem dus maar van mij aan, je bedrijf groeit niet harder door alleen maar harder te werken. Je bedrijf groeit alleen wanneer jij toe bent aan uitbesteden en gaat samenwerken. Besteed dus echt bedrijfstaken (en geen klusjes) uit aan professionals die samen met jouw gaan bouwen aan jouw bedrijfsgroei! Pak nu eens echt door!!!

 “Je bedrijf groeit alleen wanneer jij toe bent aan uitbesteden
en gaat samenwerken.”
 

Ben jij na het lezen van mijn blog echt toe aan samenwerken en durf jij eindelijk taken los te laten en uit handen te geven?

Wij helpen je graag! Vraag daarom vandaag nog jouw gratis Online Business Growth Strategiesessie aan t.w.v. € 97,-. Klik hier.

 

Samen bereik je echt meer dan alleen.