Dat de techniek of de marketing een blokkade kan zijn wat de vooruitgang betreft is bij mij bekend. Veel ondernemers laten zich te vaak tegenhouden in hun groei vanwege de techniek of vanwege de marketing omdat dit zoveel tijd vergt. Dat is echt zo jammer!

 

Ze denken het zelf allemaal wel te weten en te kunnen. Maar het kost hun dan zoveel tijd, tijd die ze beter aan hun klanten kunnen besteden zeg ik altijd maar weer. Natuurlijk hoef je niet alles uit handen te geven. Wanneer je bepaalde werkzaamheden zelf super leuk vindt om te doen, moet je dat ook gewoon blijven doen. Maar besef wel dat taken die je leuk vindt heel veel tijd opslurpen juist omdat je het zo leuk vindt 😉 (time management).

 

Komt er iets nieuws qua techniek op je pad, bekijk dan goed of je dit vaker binnen je bedrijf gaat nodig hebben of dat het eenmalig is. Huur de expertise van een collega ondernemer in als het een eenmalige activiteit betreft. Ga hier zelf niet te veel tijd aan besteden.

 

Voor een succesvolle marketing heb je eigenlijk 2 dagen per week nodig. Heb jij die tijd niet en kost het jouw energie en vind je het ook helemaal niet leuk om te doen? Huur dan ook hiervoor een collega ondernemer in. Want halve marketing kost alleen maar geld en levert niet op wat jij ervan verwacht. Durf dus echt in een samenwerking te investeren.

 

[TIP] Heb jij het gevoel dat je geen stap vooruit zet, dat je maar uren aan het werk bent en dat het je tot nu toe nog niet dat heeft gebracht dat je wel voor ogen hebt? Bedenk dan echt of jij zelf wel de juiste persoon bent om de taken uit te voeren. En ben jij dit niet, besteed het dan uit.

 

Ga die samenwerking aan en maak van de tweede helft van dit jaar een succes. Stop met alles zelf te willen blijven doen.

 

Online Business Growth gaat graag de samenwerking aan. Samen met mijn team help ik je graag om door te groeien naar de volgende bedrijfsfase. Want zonder actie geen groei.

Ga jij ook voor succes? Plan dan hier jouw gesprek in.