Ja zeker je leest het goed! Ik ben alweer 8 jaar online ondernemer. Wat vliegt die tijd.

Ik weet nog goed dat in de zomer van 2013 deelde mijn vriendin, Petra Fehring,  haar plannen met mij deelde om een academie op te zetten: een academie voor virtueel professionals. Ik heb nog geen dag spijt gehad, dat ik de stap heb gezet om bij haar de opleiding te volgen. Anders had ik nu nog steeds in loondienst gezeten. En dat wilde ik al heel lang niet meer.

Ik ben in 2013 gestart vanuit een parttime situatie. Ik had een goede baan (24 uur per week) en ook nog een goed lopend beauty salon (intussen alweer 20 jaar). Een mega veilige financiële basis dus die ervoor zorgde dat ik een fijne financiële stroom had waardoor ik direct goed van start kon gaan mijn deze nieuwe uitdaging.
 
Maar in augustus 2014 kwam het kantelpunt. Steeds meer mooie opdrachten kwamen op mijn pad en daar moest ik nee tegen zeggen, want 24 uur zat ik vast aan mijn baan in loondienst. Ik liep steeds meer vast qua tijd en maakte overuren (voor al in de avond). Dus na overleg met mijn partner besloot ik mijn baan in loondienst op te zeggen en mij alleen nog maar te focussen op het online ondernemen en als financiële buffer hield ik mijn beauty salon nog wel aan.  Ik speel namelijk graag op save 😊 .
 
En dat was echt de juiste keuze. Het online ondernemen en de verkoop van de mooiste beauty producten kan heel goed samen. Vanwege de vrijheid die het ondernemerschap biedt.

Door de coronamaatregelen zag ik de vraag naar de cosmeticaproducten toenemen en heb ik besloten om een webshop te bouwen, zodat het makkelijker wordt om mijn klanten online van mooie producten te voorzien en niet meer alleen vanuit de salon. Samen met Fifamé Seedorf, teamlid van OBG en mijn virtueel assistent, zijn we gaan bouwen en binnenkort kan de shop live! Ik kan niet wachten!
 
Dit vind ik dus zo leuk aan ondernemen. Je kunt binnen je bedrijf groeien, maar je kunt ook naast je bedrijf een ander bedrijf opzetten en deze met jouw ondernemers mindset ook weer laten groeien. Ik krijg hier zo veel energie van. Twee verschillende werelden van ondernemen, maar beiden onwijs leuk!

Binnenkort informeer ik je over de lancering van de nieuwe webshop. So stay tuned!