De maanden april en mei hebben verschillende feestdagen. Dagen die je met je gezin, familie en vrienden gezellig kunt doormaken. Samen zijn, samen genieten en tot rust komen. 

Maar zijn deze dagen echt wel voor iedereen feestdagen? Kan iedereen van de vrije tijd genieten? Het hoofd leeg maken en los komen van het werk? Nee helaas…………………. 

Veel zelfstandigen hebben het te druk om echt de rust te pakken en kunnen daardoor niet voor de volle 100% van de vrije tijd genieten. Veel werken vooruit, maken extra uren, zodat ze op de feestdagen niet hoeven te werken en daardoor ook geen achterstand oplopen. Maar er zijn er ook genoeg, die toch even op zo’n feestdag de laptop open klappen om nog iets af te ronden of op een mail/bericht te reageren. 

Ik heb zo’n vriend. Hij heeft een eigen garagebedrijf en was vanwege de paasdagen en koningsdag extra avonden open om alle auto’s op tijd af te krijgen. Zelfs op Koningsdag ging hij in de ochtend nog een band vervangen. En nu draait hij ook al weer extra avonden omdat er werkzaamheden zijn blijven liggen. Ik spreek hem vaak over zijn planning en adviseer hem dan om vrije dagen gewoon daarin op te nemen en in zo’n feestmaand minder werk moet aannemen. En ja… dan ook tevreden zijn met iets minder omzet, maar wel met rust in het hoofd en echt het gevoel hebben dat je vrij bent. En uitbesteden, neem iemand erbij! Ook dan kan hij vaker echt los komen van het werk.  

Begrijp mij niet verkeerd, wanneer je er zelf geen probleem mee hebt om tijdens feestdagen ook met je bedrijf bezig te zijn dan is dit artikel niet voor jou bedoeld. Maar we werken toch om daarvan te kunnen genieten samen met het gezin, familie en vrienden? We leven niet om alleen maar te werken.

Tenminste zo bekijk ik het van mijn kant. 

Gun jezelf vrij

Heb jij tijdens de afgelopen feestdagen wel gewerkt, of heb je extra uren op andere dagen gemaakt, zodat je jezelf vrij gunde op de feestdagen? Of was je wel vrij, maar in gedachten toch nog met je bedrijf bezig? Stel jezelf dan de vraag of je zo wel jaar in jaar uit wil blijven werken. En vergeet ook de komende zomervakantie niet. Wanneer heb jij echt kunnen relaxen op vakantie? Wanneer heb je niet je laptop meegenomen naar het zwembad of naar het strand. Of zat je toch even op de hotelkamer wat e-mails te verwerken terwijl je gezin heerlijk buiten in de zon lag. 

Wees eerlijk tegen jezelf. Dat is toch niet echt van het leven genieten! 

Bij Online Business Growth assisteren wij niet alleen bij de groei van je bedrijf, maar wij zorgen er ook voor dat je bedrijf blijft draaien op momenten dat jij heerlijk aan het genieten bent. En dan bedoel ik écht genieten.

Want samenwerken levert niet alleen financiële groei op, maar ook rust, ritme en regelmaat waardoor je echte vrije tijd ervaart en dat is ook heel veel waard. 

Ben jij toe aan verandering, rust en vrijheid en wil je nu eens echt van je vrije tijd kunnen genieten, neem dan contact met ons op.