Bereid je vakantie niet alleen privé voor. Ik vertelde in mijn vorige blog “Even offline want ik ben met vakantie” al hoe belangrijk het is om tijdens de vakantieperiode niet geheel offline te gaan. Ik legde je uit hoe je heel eenvoudig van te voren al berichten/posts kunt inplannen en kunt publiceren op het moment dat jij misschien wel met je voeten in het zwembad zit, of dat je heerlijk op een boot op zee aan het varen bent.

 

Wist je dat jouw publiek tijdens de vakantie zelfs meer tijd heeft om berichten op de socials te lezen? En wanneer men in rust is, gaan ze ook hun onderneming onder de loop nemen en behoefte creëren om zichzelf of hun bedrijf door te ontwikkelen. Dus blijf zichtbaar met jouw diensten en lanceer zelfs een training of leerprogramma na de vakantieperiode.

 

Maar je zult dus niet alleen op social media zichtbaar moeten blijven. Nee, ook via de e-mail is het belangrijk om jouw publiek warm te houden. Blijf hun informeren en waarde geven, want ze hebben nu meer tijd om jouw nieuwsbrieven te lezen en de mails over jouw komende training interessant te vinden.

 

Gelukkig kun je met een goed mailsysteem alle berichten die je wil versturen inplannen. En je kunt zelfs met een automation/workflow het leesgedrag van je relaties volgen en aan de hand daarvan vervolg mails laten versturen. Ja echt alles is van te voren klaar te zetten!

 

Dus mijn advies is: Ga wijs op reis (zakelijk gezien).