Veel ondernemers werken heel hard, zijn inhoudelijk enorm gedreven maar hebben nog niet de gewenste ondernemersmindset en zorgen daardoor onvoldoende voor zichzelf.

Herken jij dit ook?

Dan is het volgende vast ook op jou van toepassing!

Valkuilen wanneer je niet de juiste mindset hebt!
Hoe komt het toch dat ondernemers zoals jij het lastig vinden om echt te gaan staan voor wat ze waard zijn? Je vindt het vaak lastig om je waarden goed onder woorden te brengen en stapt dan in de volgende valkuilen:

  • Alleen denken vanuit je eigen zwaktes. Vaak ga je het kennismakingsgesprek in met ‘het zal toch wel niets opleveren. Waarom zou de ander met mij gaan samenwerken en mij geven wat ik vraag?’ Dit type negativiteit zorgt er per definitie voor dat het inderdaad niet gaat lukken.
  • Onderhandelen over je tarief is niet leuk. Je offerte/je prijs aanbieden wordt vaak gezien als lastig. Vooral als het gaat over zaken rondom jezelf (je kwaliteiten, je uurtarief, je waarden). Vermijden van het onderhandelingsgesprek is niet het antwoord. Het zorgt ervoor dat je jezelf niet laat horen en dat anderen je waarden ook niet leren kennen. Het is dus heel belangrijk dat jij kunt onderbouwen waarom je deze offerte en dus dit tarief waard bent.
  • Laag inzetten en twijfelen aan jezelf is een andere valkuil. Dan doe jij het werk al voor de ander. Door al te denken voor de ander (dit zal zij/hij toch wel niet accepteren) zet je een lager tarief in dan je eerst van plan was.
  • Belangrijk vinden dat iedereen je aardig vindt en gelukkig is. Hierdoor krijg je niet gerealiseerd wat je verdiend. Zorg hebben voor de relatie is van belang. Dit ten koste laten gaan van de doelen die voor jou van belang zijn, zorgt op de langere termijn voor frustratie.

Zie jij dat een aantal van deze valkuilen ook op jou van toepassing is?

Mooi! Want dan heb jij nog niet de juiste ondernemersmindset! En zonder de juiste mindset is het lastig om jouw doelen te realiseren en voor jouw waarden te gaan staan. 

Jij bent het waard!
Wil jij werken aan jouw mindset, focus en doelen en dus aan je eigen waarden? Kom dan naar de workshop ‘Weet wat je waard bent’! 

Klik hier voor meer informatie.