Balans in werk en privé is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar veel ondernemers hebben die balans niet. En dat zorgt voor stress. Eerlijk moet ik hier toegeven dat ik ook wel iets uit balans nog ben. Want bij drukte gebruik ik toch privé tijd om het werk af te krijgen.

Maar wat ook ongelofelijk belangrijk is, is het hebben van ruimte om gewoon te kunnen zeggen dat je even niet gaat werken. In geval van nood, onverwachte gebeurtenissen, ziek worden, etc. 

Vorige week was voor mij onverwachts een zeer emotionele week.

Ik had een strakke zakelijke planning (as usual) met verschillende deadlines en diverse overleggen. Er lagen echt nog wat werkzaamheden op mij te wachten, die ik in deze week wilde oppakken. Maar alles verliep helemaal anders…

Maandag vroeg op en zag dat 2/3 van de zoomsessies waren geannuleerd. Heerlijk dacht ik nog, dan kan ik mooi wat werk verzetten.

Overleg met het OBG-team ging wel door. Lopende activiteiten besproken en daarna ging ik lekker aan de gang. So far so good.

Om 14.00 uur stond een volgend zoom overleg en na 15 minuten ging de bel. Ik verontschuldigde mij en deed de deur open. Was mijn vriendin die op dat moment niet goed werd en ik haar half flauwvallend binnen haalde. Snel gehandeld, haar in veiligheid gebracht, 112 gebeld, partner gebeld, school dat haar dochter later zou worden gehaald en zoomsessie overgedragen aan mijn team. Alles afgesloten en mijn vriendin alle nodige aandacht gegeven die nodig was totdat het ambulancepersoneel het overnamen. Partner opgevangen en samen wachtend op de uitslag. Toen alles achter de rug was met goed resultaat ben ik natuurlijk niet meer aan het werk gegaan. Op zo’n moment ben ik blij dat ik samenwerk met een team die inspringen en dat alles gewoon doorgaat.

Dan pak je de dag erna de planning weer op, dacht ik nog. Maar helaas.

Ook de dinsdag liep anders dan gepland. 

Mijn zoon (15) tennist al heel wat jaren en speelt vanaf zijn 8ste al in een vast jongens team en als tennismoeders bouw je met elkaar een vriendschap op. In de ochtend appte ik mijn moedermaatje om te vragen hoe het ging en of ze zich al beter voelde om zondag mee te gaan. Ik zou de boys naar hun wedstrijd rijden. Ze was al een tijd ziek. Wekelijks contact over hoe het ging.

Haar partner beantwoorde mijn app met het trieste bericht dat ze helaas de avond ervoor was heengegaan. 

De tijd stond stil..…

De rest van de week heb ik losgelaten. Alleen het noodzakelijke opgepakt, werk overgedragen en voor de rest rust gepakt.

Ja we houden van planning. En als alles gewoon volgens planning verloopt is er balans (houden wij ons voor). Maar het leven laat zich niet plannen dat heb ik deze week wel gemerkt!

Gelukkig sta ik er niet alleen voor, privé kon ik terugvallen op mijn partner en kids. Zakelijk gelukkig op mijn team.

Wat ben ik blij dat ik niet alleen onderneem en dat ik samenwerk met deze professionals  waardoor ik de beslissen kon nemen “nu werk ik even niet”. Kan jij dat ook?

 

Wil jij ook met een gerust gevoel kunnen loslaten? Neem dan contact met mij op. Samen met mijn team kunnen we ervoor zorgen dat er ook bij jou meer balans ontstaat en dat jij kan loslaten wanneer dat nodig is. 

Samen bereik je meer dan alleen.