Ken jij het oude gezegde ‘Als je voor een dubbeltje geboren bent word je nooit een kwartje?’ Het betekent dat als je in de lage stand geboren bent je nooit van hoge stand zult worden. Vroeger werkte dat inderdaad zo. Maar tegenwoordig kun je álles bereiken, ongeacht je afkomst.
In deze blog wil ik benadrukken hoe belangrijk het is dat je zelf gelooft in wat je doet en je ook dusdanig profileert. Want hoe kun je verwachten dat mensen een kwartje bij jou besteden als je je zelf als dubbeltje profileert?

Ik kreeg vandaag op Facebook een herinnering te zien. Een bericht dat ik had geschreven naar aanleiding van een coach, die haar frustratie uitsprak. Over dat mensen haar programma/coaching niet willen kopen en daar allerlei argumenten voor aanvoeren (geen geld, te duur, niet nu, etc) maar wel proberen om overal zoveel mogelijk gratis informatie en content vandaan te halen. En weet je, deze coach had een punt. Ik snap haar frustratie, want ik deel hem.

Want aan al die ‘ondernemers’ die niet investeren, maar proberen van de grond te komen met alleen maar gratis content: hoe kun je verwachten dat je betalende klanten krijgt als je zelf nergens voor betaalt? Als je zelf niet investeert? Als je zelf een dubbeltje bent en blijft, waarom zouden mensen dan een kwartje aan jou besteden?

Zet jezelf professioneel neer. Investeer in zaken waarmee je jezelf als ondernemer professioneel profileert. Zorg ervoor dat je een professionele website hebt. Dat wat jij aanbiedt online kan worden betaald. Dat je een goede mailfunnel hebt. Dat je veel en professioneel online zichtbaar bent. Dat je de successen die je behaalt deelt (social proof). Investeer dáár in. Want daarmee ga je de juiste mensen aantrekken. Mensen die ook willen investeren. Die zien dat jij de professional bent die behaalde successen heeft en haar boeltje op orde heeft.

“Ik heb geen geld” is geen geldig argument. Geld kun je namelijk creëren. Verkoop desnoods je zolder of je schuur leeg. Verzin een low end betaald product. Als 10 mensen iets voor 49 euro bij jou kopen heb je toch bijna 500 euro verdiend. Die kun je dan zelf weer investeren in bijvoorbeeld iemand die ervoor zorgt dat jouw workshops online besteld en betaald kunnen worden. En dat er netjes op jouw website komt te staan dat je workshops geeft. Of dat je weggever die je zelf in elkaar geknutseld had geprofessionaliseerd wordt. Ik noem maar wat.

Ook zie ik nog te vaak dat mensen het beetje geld dat ze hebben gaan uitgeven aan training of coaching voor zichzelf. In ontwikkeling van zichzelf. Natuurlijk moet je investeren in zelfontwikkeling. Dat is leuk, maar ze vergeten een belangrijk aspect: hun ontwikkeling als ondernemer. Waarom missen zo veel mensen het inzicht dat je met alleen investeren in je eigen ontwikkeling er niet gaat komen als ondernemer? Als je wil groeien als ondernemer, blijf dan geen geld steken alleen maar in jezelf, maar steek het ook in de ontwikkeling van je onderneming. Léér ondernemen. Leer hoe je jezelf professioneel kunt neerzetten en hoe je je bedrijf ontwikkelt en laat groeien.
Laat zien dat jouw bedrijf professioneel is. Laat je resultaten zien. Laat zien dat jij (meer dan) een kwartje bent en dan zullen mensen ook een kwartje willen investeren.

Met geld creëer je geld. Zonder geld (dus je kennis overal alleen maar gratis weghalen) zul je nooit geld creëren. Iets met money flow. Het is echt niet zo ingewikkeld…

Ben jij klaar om jezelf als kwartje te gaan neerzetten? Kijk dan eens naar ons aanbod en neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We gaan graag met je in gesprek.